woensdag 30 april 2008

Boodschappen doen

Gisteren gingen we samen even boodschappen doen omdat er het één en ander bijna op was,
ondanks de belachelijke grote voorraad in de kelder/diepvries, die mijn vriend hier naar binnen hamstert.
Boodschappen doen heeft voor hem veel impact(daardoor wordt het voor mij ook een hele
happening)
Maarja,het brood was bijna op en het fruit dus wel belangrijk om dit in huis te hebben dus zijn we maar gegaan.
Ons zoontje ging niet mee die was bij opa en oma en hij zou later mee gaan om een boek te gaan kopen in de boekenwinkel, maar hij had geen zin om mee naar de supermarkt te gaan(héél begrijpelijk!)
We gingen te voet,het is niet ver dus meestal gaan we te voet je hoeft dan je auto niet te parkeren op een veel te klein parkeerterrein waar het altijd druk is,dus dat schilt weer stress.
We nemen niet heel veel mee uit die supermarkt,want de grote boodschappen doen we met de auto in een andere winkel die niet bij ons in de buurt is.
Dan nemen we allebei een mandje en dat is makkelijker....
Al meerdere keren als we bij de winkel binnengaan loopt hij recht op die mandjes af en pakt er één en loopt zonder om zich heen te kijken recht op het brood af,schiet gewoon voor mensen (oud of jong,slecht ter been of blind)maakt niets uit hij ziet alleen maar BROOD!
Ik schaam me echt dan hoe hij doet,want ik zie dat dus wel.(zie ook hoe die mensen kijken)
Gisteren heb ik er ook nadat we uit de winkel waren er iets van gezegd,op een nette rustige manier,hij gaf toe dat hij dit echt niet in de gaten heeft en hij zich afsluit voor de buitenwereld omdat er teveel prikkels op hem afkomen in de winkel,en dit dus echt niet bewust doet en niet in de gaten heeft dat hij dit zo doet.
Maar het liefst had ik meteen bij het brood al iets ervan gezegd maar dat heb ik bewust niet gedaan,omdat het voor hem al moeilijk is om al die prikkels op te vangen en dan ook nog de boodschappen bij elkaar te krijgen.
Bij de kassa was het ook een ramp,het meisje achter de kassa liet de band gewoon doorlopen zodat alle boodschappen van ons bij het vrouwtje dat voor ons was kwamen te liggen.
Eén chaos zeker voor mijn vriend,ik begon snel de boodschappen die aan waren geslagen in tassen te "gooien" en dit moest snel want alles liep door,voor hem is dit echt iets waar hij ook bang voor is en dat gebeurt dan ook net bij hem,dat is dan ook nog vaak.
Toen pinnen ,ik ga dan maar pinnen want hij is dan nog met die boodschappen aan het vechten,
verkeerde pincode natuurlijk ik tik mijn pin in,in plaats van mijn vriend zijn pincode,ja pech..
die achter mij die wachten maar even,het is nu toch een chaos en ik kan er niks aan doen,
na dit alles is mijn vriend blij dat we buiten zijn! poeh...maar het is nog niet over,onderweg lopen nog wat schreeuwende mensen,racende auto's,alles is dan teveel merk ik aan hem.
Het heeft hem weer veel energie gekost en mij ook,om "dit" weer een beetje op te vangen voor hem.
Daarna gaan we lekker een kop koffie drinken en ons zoontje ophalen,zo toch weer overleefd samen!
"WELKOM "