dinsdag 6 mei 2008

slapenloosheid

Vanmorgen om vijf uur hoorde ik er al één uit bed stappen(bonk!)ons zoontje was weer eens een keertje vroeg wakker en kan dan niet meer slapen.Ook heeft hij vaak veel moeite om in slaap te komen maar tegenwoordig geef ik hem melatonine om beter in slaap te komen,en ik merk dat dit bij hem wel werkt.Normaal ligt hij zeker een uur of langer wakker voor hij zijn slaap kan pakken,ik denk dat hij ook vaak te druk in zijn hoofd is en daardoor niet kan slapen(net als mijn vriend vroeger als kind ook vaak heeft gehad en dat hij nu nog steeds zou hebben als hij zijn medicatie niet zou gebruiken)Ik maak me er niet meer zo druk om bij mijn zoontje toen hij kleiner was heb ik daar wel vaak over gemopperd omdat ik dacht dat hij gewoon niet wilde gaan slapen.Nu hij groter is kan hij zich beter verwoorden en zegt dan ook dat hij er niets aan kan doen en ik weet dat nu en berust daar dan ook in.
Als hij om vijf uur of zes/half zeven wakker is blijft hij wel in bed want dat is de afspraak en daar houdt hij zich keurig aan.
-Om zeven uur mag hij in bed tv kijken niet eerder (dat weet hij)
-Om 8 uur mag hij in het weekend naar beneden
Vanmorgen dus om vijf voor vijf (precies)zoals hij zei, is hij gaan lezen in een boekje wat ik gisterenavond voor aan het lezen was maar nog niet uit was(dus het kan zijn dat hij ook wilde weten wat er verder ging gebeuren?)Ik heb aan hem gevragen of hij nog wel geslapen heeft daarna maar dat was dus niet het geval,één voordeel voor ons is dat hij ons nog wel laat slapen,gelukkig!Om half 9 kwam ik beneden en was hij een filmpje aan het maken,met poppetjes en een vuilniswagen voor op You Tube vertelde hij.
Vaak loopt hij met een camera rond en maakt veel foto's en filmt zichzelf ook erg graag,of mij als ik op hem mopper,vindt hij ook een leuke shot,ik niet dus...maarja..
Vanavond is hij om half 8 naar bed gegaan met de bedoeling om kwart voor 8 te gaan slapen,hij probeert zoveel mogelijk tijd te rekken,want alle tijd die je hoeft te slapen is meegenomen voor hem sonde van de tijd "slapen"en als hij het niet nodig had was het niet erg,maar dat is natuurlijk wel het geval.
Meestal de dag dat hij zo vroeg is,dan slaapt hij wel goed in dus dan komt het wel weer een beetje goed.
Mijn vriend slaapt sinds hij dipiperon gebruikt ook wel veel beter in en daarbij regelmaat dan gaat het redelijk goed,hij kan alleen niet goed uit bed maar dat probleem heeft hij denk ik al een héél groot deel van zijn leven "opstartproblemen"noem ik het.
Dipiperon heeft hij gekregen om zijn hoofd tot rust te laten komen en zijn dwang af te remmen,
het nadeel daaraan is dat hij erg zwaar ademt en snurkt vaak hard en dat is weer slecht voor mijn slaap,ik slaap nu elke dag met oordopjes in en dat schilt.
Kan ik echt niet slapen wat soms gebeurt als ik s'nachts wakker wordt dan neem ik wel eens een half pilletje en verder gebruiken we dus alledrie melatonine om beter in slaap te komen en door te kunnen slapen.En ik vindt dat het best goed werkt dus waarom niet het kan geen kwaad.
En morgen zien we wel weer verder................het is nu stil boven.
"WELKOM "