maandag 19 mei 2008

sportdrank en hyper

Gisteren kwam ons zoontje terug van opa en oma met een heerlijk flesje sportdrank voor ons een drama,dit had hij afgetroggeld bij zijn opa die toch nooit NEE zegt tegen hem.
Hij krijgt dan ineens zo'n geweldige suikerstoot binnen en dat wil wel;hij wordt dan druk en is niet echt te remmen,begint dan slecht te luisteren het lijkt dan wel of alle remmen los gaan.
Met het gevolg dat het op ruzie uitdraait en daar heb ik echt een hekel aan.
Vele malen heb ik al gezegd bij mijn ouders geef hem geen brood met suiker(dat heeft mijn moeder graag) of geen chocolade want daar wordt hij druk van.
Ene oor in andere oor weer uit,ze denken het zal wel met hun fabeltje en wij zitten toch met de gebakken peren, en ons zoontje uiteindelijk zelf ook.
Hij ligt vroeger in bed moet rustig zien te worden wat dan niet meevalt voor hem,hij moet weer eens duizendmaal sorry zeggen(van zichzelf) en het weer goed maken met ons.
Hij vindt het zelf verschrikkelijk als ik boos op hem ben en als ik boos praat,dus mijn stem moet weer ineens vriendelijk worden voor hij kan slapen,dit allemaal door zo'n heerlijk sportdrankje!
Ik vond dit voorheen ook altijd een fabeltje over kleurstoffen en suikers maar het is toch echt waar ik heb het nu zelf aan de lijve ondervonden,helaas het zij zo!
En overal is snoep, op school bij opa's en oma,in de buurt etc.
"Lang leve de suikers" ik ben hier echt niet blij mee en mijn vriend nog minder!
Maarja wat doe je eraan,er zijn meer mensen op de wereld die toch op hun manier aardig willen zijn dus....
"WELKOM "