donderdag 6 januari 2011

Eten en drinkproblemen



Het eten en drinken is gewoon een probleem bij onze zoon,dit ligt voor een deel aan de ritalin maar ook voor een groot deel aan het autisme.
Het eten is vrij beperkt,terwijl hij toch ook van alles wel lust,zoals spinazie,spruitjes,boontjes,asperges kan niet missen,maar het kombineren met vlees is ook weer moeilijk want hij wil geen vlees eten ...hij vindt zich vegetarier terwijl hij wel mac donalds hamburgers eet met de weet dat het vlees is?
Vis lust hij ook niet wel vissticks omdat hij zich wijs heeft laten maken dat dit geen echte vis is..etc..
Alles moeilijk...melk drinkt hij wel maar liever niet omdat het moet.
Tijd voor drinken heeft hij eigenlijk niet,dit moeten we echt inlassen een drinkpauze want onder het computeren of tekenen ga je niet drinken,het is het een of het ander.
Dan zie je dat dit echt niet samen gaat,het wordt vergeten.
Gelukkig weet ik wel een beetje wat voor eten hij bij elkaar lust en komen we toch tot een redelijk gevarieerd etenspatroon.
Wel moet ik eerlijk erbij schrijven dat ik zelf ook nauwelijks vlees at en nog steeds geen grote vleeseter ben,zeker geen paard,kalkoen,kalf...eend of kikker,struisvogel noem maar op dat eet ik dus echt niet.Dus ook ben ik daar beperkt in ik eet het omdat het nodig is of eet iets vervangends,vegetarisch.
Wel lastig blijft het dat je steeds zeggen tegen onze zoon dat hij moet drinken,misscchien went het of het kwartje valt ineens.En dan is het goed.
Want wat er eenmaal ingaat gaat er niet makkelijk meer uit zo is hier de ervaring.
"WELKOM "