donderdag 29 oktober 2009

Herfstvakantie

De herfstvakantie verloopt tot nu toe rustig daar ben ik wel blij om want ik
heb zelf nu een hele week vrij van mijn werk,en kan nu even bijtanken.
Gisteren zijn we naar de film geweest s'middags,ik had alles goed voorbereid en
uitgezocht,waar we de auto zouden parkeren,hoe laat we zouden gaan,hoe laat de film begon,geld mee en ik heb zelf gereden zodat mijn vriend niet daarheen hoefde te rijden en minder stress had hierdoor,ook omdat hij de laatste dagen erg duizelig is en zich niet save voelt om te rijden.
Bij de bioscoop aangekomen konden we meteen al een kaartje kopen en nog even wachten tot we naar binnen konden,we hadden kaartjes voor het balkon dat is rustiger vaak en stoelen waar niemand achter ons kon zitten,zodat er geen benen tegen je stoel stampen wat weleens gebeurt als er onrustige mensen achter je zitten(kinderen).
Dit vond mijn vriend wel fijn want dit maakt het voor hem moeilijk om er te zijn,het is al druk in een bioscoop en dan allemaal bewegende,pratende,rennende kinderen etc..
Ons zoontje vond het erg leuk maar houdt zich correct aan de regels niet eerder naar binnen gaan op de stoel blijven zitten,stil zijn tijdens de film,en alles wat niet mag doet hij ook echt niet.
Het was een leuke film 3 D,toen deze afgelopen was wilde ons zoontje direct naar buiten er ontstaat dan meteen een lichte paniek,die over gaat in erger als we dan te lang binnen blijven,hij is dan bang dat de deuren dicht gaan en er niet meer uit kan.
Ook al leg je hem uit dat het niet zo gaat en is toch is dit voor hem beangstigend,plus hij op het moment heel erg bang is voor brand.
Op school is er een brandoefening geweest(onaangekondigd)en dit heeft veel bij hem losgemaakt(in angst,paniek)
ook thuis is hij hier bang voor,terwijl er overal rookmelders hangen,hij heeft nu een brandblusser op zijn kamer en nog is de angst niet helemaal weg,is wel minder naar veel gesprekken met hem om hem gerust te stellen en uit te leggen dat de kans hier heel klein is dat er brand komt.
Alles naar voren halen wat wij er aan doen om geen brand te krijgen(preventie)
dit helpt wel een heel stuk,maar nu gaan we toch nog een vluchtplannetje maken omdat dit hem duidelijkheid geeft,voor als het toch mocht gebeuren.
En hopelijk is het dan weer een stukje weg bij hem,helemaal over zal het niet snel zijn,maar dan kan hij er mee leven en gewoon slapen s'avonds.
Vandaag gaan we nog even winkelen waar hij niet zo van houdt maar hij ging toch mee wat mij verbaasde...meestal heeft hij daar echt geen zin in.
Maar sinds de Ritalin(methylfenidaat)is hij toeganglijk er en redelijker en kan het beter overzien (blijkbaar)
En dat door één zo'n pilletje ik vindt het nog steeds ongelooflijk dat het echt kan werken,minder druk,niet meer neuriën aan een stuk door,stil op een stoel kunnen zitten,en zelfs zijn handschrift op school is supernetjes hierdoor.
Hopelijk blijft het zo zijn werk doen.
Mijn vriend is nu op controle bij de psychiater hopelijk is zijn gesprek daar bevredigend en duidelijk niet dat hij dadelijk weer thuiskomt met onduidelijkheid of dat er iets niet lekker zit.
Even nog een bakje koffie en dan nog maar even iets in huis doen.(huis houdelijk klusje)en vanmiddag lekker even er tussenuit.
"WELKOM "