dinsdag 24 augustus 2010

Heerlijk dagje naar zee.....


Afgelopen Vrijdag zijn we met zijn drieen een dagje naar zee gegaan,met
veel moeite en een groot weerstandsgevoel is mijn vriend zich voor gaan bereiden op deze grote dag.
Woensdag hadden we dit afgesproken en toen had hij er niet echt de fut voor en gaf aan dat het heel heel moeilijk voor hem is om dit echt waar te maken.
Toch heeft hij het gedaan en het was de moeite waard,we zijn naar Schouwen- Duivenland gegaan,naar westenschouwen waar een heel mooi strand is als je de grote trap over bent.(wij samen zijn hier heel veel op vakantie geweest)
Het parkeren was geen probleem want ook dat geeft heel veel stress dat is een van de problemen die je tegen kan komen en om al niet te gaan.(voor mijn vriend)
Over de grote trap achter de duin was het heerlijk niet koud,lekker,niet veel wind
kortom ideaal strandweer.
We zijn lekker een rustig plekje gaan zoeken(en die waren er genoeg gelukkig!)
en hadden een plekje net onderaan de duin,met al het overzicht....ons zoontje vond het ook heel leuk,hij had s'avonds zijn schep al klaargelegd en had er erg veel zin in.
In het begin ben ik met hem met blote voeten in zee gaan lopen,hij vond dit best wel eng,hij had dit al jaren niet meer gedaan en was bang voor van alles en nog wat,beestjes,schelpjes,krabben,zeewier.
Enige tijd later wilde hij toch echte wel iets dieper de zee in en vroeg mij hoe hij aan moest zwemmen,op een gegeven moment is hij dit gaan doen .....net toen er een golf aan kwam en ging hij met zijn hele hoofd onder in het ZOUTE zeewater!!
Dat was echt schrikken voor hem....maar toch wilde hij later weer en toen hij eenmaal de smaak te pakken had gaf hij zich gewonnen en zag hij geen enge dingen meer en vermaakte zich goed......met het gevolg dat ook ik in de zee zwom,dat was lang geleden.
Maar ik moet zeggen het was heerlijk verfrissend en fijn.
Mijn vriend is tussendoor de parkeertijd gaan verlengen omdat het ons dus goed beviel daar....lekker wat eten,drinken,foto'smaken,liggen,lezen,met de verrekijker wat rondkijken ons zoontje lekker graven en zwemmen,
Toen mijn vriend even later terugkwam van de parkeermeter bijvullen ging hij het er ook op wagen ja......hij ging ook in de zee ....lekker afkoelen.
Wat we niet gedacht hadden ...zo waren we alledrie in zee geweest en zijn we ruim vier uur op het strand geweest...en dat is lang voor ons.
Daarna zijn we heerlijk wat gaan eten in Scharendijke vlak bij het Grevelingenmeer ook daar was het goed te doen,niet te druk,genoeg zitplaatsen dus ook alles ok.
Daarna zijn we nog een wandeling gaan maken van het Grevelingmeer onder de brouwersdam door(tunneltje) naar de Noordzee en weer terug,en langs het Grevelingenmeer naar de haven van Scharendijke om te kijken of er nog duikers uit het water kwamen.
Uit de Grevelingen kwamen een stel duikers dus dat was ook wel leuk om even te zien.
Nog wat winkeltjes gekeken en toen werd het toch wel tijd om weer af te zakken naar huis.
Verkleurd,moe maar voldaan zijn we naar huis gereden,en ons zoontje die wil volgend jaar weer terug nu heeft hij de smaak te pakken terwijl hij jaren niet mee naar zee
wilde gaan omdat hij daar niks aan vond(in zijn beleving) nu is hij 180 graden omgedraaid.
"WELKOM "