zondag 3 juli 2011

Emdr gaat starten intakegesprek gehad


Vorige week hebben we een intakegesprek gehad met een psychiater die we bij het ggz hadden ontmoet,deze heeft een tijdje ingevallen daar maar heeft een eigen praktijk waar ze o.a. ook behandelt met EMDR ze is hier ook in afgestudeerd.
We hebben een heel goed gesprek gehad met haar en ze geeft mijn vriend ook echt de kans en de ruimte om dit met haar te gaan proberen,ze vindt dat hij dit ook echt verdient om dit te mogen proberen en wil hier ook helemaal voor gaan samen met hem.
Na onze vakantie gaat hij daar voor het eerst alleen naar toe,dat is wel spannend voor hem omdat hij natuurlijk liever heeft dat ik erbij ben als zijn rolstoel maar ik heb hem ook duidelijk verteld dat hij dit echt zelf moet gaan doen,en dat snapt hij ook wel goed dat dat nodig is om dit zelf te gaan doen en niet met mij erbij.
Het is nu precies de tijd om dit te gaan doen er is de laatste tijd weer heel veel duidelijkheid gekomen o.a. uit zijn verleden en hij is er nu ook eigenlijk pas aan toe,dit stukje past er mooi tussenin.
Telkens komt er een ontbrekend stukje bij en zo past op een gegeven moment de puzzel in elkaar en hopelijk heeft hij dan een goed geheel,waar hij mee verder kan leven.
We zien het wel wat het hem brengt,de hoop is goed ook heeft hij zelf best wel wat vertrouwen in de EMDR dus dat is al een goed begin.
Maar nu eerst nog vakantie....
"WELKOM "