dinsdag 16 augustus 2011

schoolvakantie is bijna voorbij...


De laatste week van de schoolvakantie is begonnen,het is nu ook lang genoeg
geweest begin ik te merken de laatste week....slecht eten(ontbijten)minder regelmaat
omdat ik s'morgens werken ben.
Het ontbijt wordt overgeslagen en asperger senior is niet in staat om hem tot het ontbijt te krijgen omdat hij al genoeg aan zichzelf heeft.
Zodoende gaat hij om 12.30 ontbijten en is de morgen zonder echt te eten voorbij,met het gevolg dat hij weer niet bij is gekomen en weegt hij nu 31 kilo en is inmiddels 1.40 m dus niet echt een flinke jongen.
Gisterenavond na een flinke woordenwissling met zoonlief,en dat gaat er echt niet altijd rustig aan toe want hij heeft altijd gelijk(denkt hij) en wil ook op dat moment niet toegeven dat het niet goed voor hem is.
Na mijn werk vandaag was hij dan ook poeslief en was om elf uur vanmorgen uit zichzelf gaan ontbijten jah! dat is heel wat.
Om 12.30 is hij weer komen eten want dat moest hij en heeft hij ook gedaan,ook is hij vandaag uit zijn hol gekomen(zijn kamer) en is hij buiten gaan branden met een vergrootglas want hij moet iets doen ....niks doen is zinloos en kan niet.
Hij is erg bang nog steeds van insecten dus dat maakt het voor hem niet aantrekkelijk om naar buiten te gaan.Toch heeft hij het gedaan dus wel goed van hem,ik zeg ook niet dat hij zijn best niet doet want dat doet hij zeker wel.....daar ben ik ook echt wel trots op,
maar het valt niet mee om hem op te starten.
Daarna is hij nog even meegelopen naar het nieuwe schoolplein kijken ook omdat het moest.....liever niet...en daarna mee naar mijn ouders en is hij daar even gaan schommelen dus ook weer buiten,hij blijft het toch proberen ondanks dat hij erg bang is bijen e.d.
Ook manlief is buiten bezig echt goed van hem ondanks zijn heftige rugpijn maakt hij de plaats tot een paradijsje voor jong en oud en ook poesvriendelijk want ook die krijgt een eigen plekje droog en kan uit de zon gaan liggen,ik heb mijn terrasje en ook nog wat tuin niet teveel want het wordt rustig en onderhoudsvriendelijk gemaakt.
Het oude speelhuisje(hout) van onze zoon wordt nu zo langsaamaan aan afgebroken,ook hier hebben we veel herinneringen aan,hij heeft hier wel 8 jaar lang in gespeeld gehangen,geschommeld,geklommen in de zandbak gespeeld hele gesprekken gehad met zijn vriendinnetje zij lag dan in de hangmat en hij zat op de schommel of andersom.
Mijn vader heeft het huisje gebouwd toen hij ruim een jaar was dus er zitten veel goede herinneringen aan plus er komen nog honderden roestvrijstalen schroeven uit want het is ook
superstevig gemaakt natuurlijk door mijn vader en mijn vriend die beide erg precies zijn.
Dit hout wordt nu hergebruikt o.a. voor de poes en voor een hangoppottafeltje wat aan de muur komt zodat er niet veel meer op de grond komt te staan,onderhoudsvriendelijk.
Dus al bij al komt alles goed....
De Emdr loopt nu ook bij mijn vriend hier kom ik later nog op terug...
(blogje is afgeschreven op 18-8-2011)
Vandaag(Donderdag)met zoonlief naar het winkelcentrum geweest,eerst weerstand maar later kwam het toch weer goed dit tot zover even hier...
"WELKOM "