vrijdag 21 mei 2010

Harde leerschool voor onze asperger


Eergisteren kwam ik van mijn werk en kwam ons zoontje meteen naar mij toe,hij moest me iets vertellen ,wat ik zeker niet zo leuk zou vinden;zei hij er meteen bij.
Nou was hij door een jongen uit zijn klas op zijn jukbeen/wang geslagen met een vuist,dit was gebeurt na de gym in het kleedlokaal.
Ik ben meteen met hem terug naar school gegaan om de juf nog even te kunnen spreken hierover,ik had hem goed aan de tand gevoeld en hem gevragen wat hij had gedaan,of hij niet geïrriteerd had,of dat hij niet na had zitten praten of iets anders gedaan had.
Hij kon er niet achter komen zei hij en wist niet wat hij gedaan had zei hij,de juf zou het uitzoeken en het zou de volgende dag met hun samen besproken gaan worden.
Mijn vriend flipt dan al want die weet er niet mee om te gaan als ze aan ons zoontje komen,en ik wil eerst eens weten wat er precies is gebeurt voor ik eens echt boos wordt of wat dan ook.
De volgende dag bleek dat ons zoontje die jongen voor de grap in zijn billen had geknepen omdat hij gezien had dat dit vaker gebeurde onderling en had hij dit ook eens uitgeprobeert,alleen net bij de verkeerde van de klas....bij de stoerste van de klas die dit niet accepteerde en reageerde dus met een klap.
Wel heeft hij meteen daarop sorry gezegd en verteld dat hij zijn woede niet kon beheersen,de jongen was zelf geschrokkenv van zijn reactie en vertelde ook dat hij het niet fijn vond om in zijn billen geknepen te worden; ook wel heel begrijpelijk dat een jongen van 9 jaar dit niet meer leuk vindt.
Gelukkig is het goed uitgesproken en hebben ze elkaar de hand geschud en sorry tegen elkaar gezegd.
Dit is een leer voor ons zoontje dat hij dit niet meer moet doen,ten eerste omdat hij niet weet wanneer je zoiets kunt doen,bij wie etc...(hij heeft deze sociale vaardigheid niet van zichzelf)
En hij heeft door deze harde leerschool wel geleerd dat hij zeker niemand meer in zijn billen moet knijpen,voor hem is het nog net als dat hij 4 of 5 was want toen kon dat toch ook?
Ja, ze worden groter en daar moet hij dan ook rekening mee gaan houden,dat ze op deze leeftijd hier niet meer van gediend zijn ook al was het dan maar een grapje,een beetje onhandig.
En ondertussen heeft mijn vriend oxazepam in kunnen nemen omdat hij hier niet mee om kan gaan en zich er weer te druk om heeft gemaakt,dit komt zeer heftig en bedreigend op hem over.
Moeilijk ....dat blijft het voor hen.
"WELKOM "