zaterdag 27 maart 2010

Liever geen voetbal maar kwisvragen...


Deze week het rapport van ons zoontje met trots ontvangen,een heel goed rapport waar hij erg in uit blinkt is taal en rekenen,hij scoort op het moment voor rekenen een A+ bij de citotest dit is echt hoog.
En geschiedenis wat hij heel boeiend vindt scoort hij ook hoog in.
Als je dan nagaat dat hij een half jaar geleden nog veel moeite had met rekenen is nu blijkbaar het kwartje gevallen....ik juich niet want ben ook bang dat hij overvraagt gaat worden in dingen die hij wel kan,maar niet met deadlines,ik merk dat als de tijdsdruk erbij komt kijken hij gestrest raakt hierdoor.
Hij rekent nu met een groepje van vijf kinderen uit de klas in een snelle groep,dwz deze hebben geen of bijna geen uitleg nodig en beginnen eerder en maken ook meer opdrachten dan de rest van de klas.
Ik verbaas me nog steeds dat hij daar nu in zit,ik had dit niet verwacht,het maakt me wel blij maar zoals ik al zei het verontrust me ook een beetje,dit is ook met de juf besproken en ze zou daar ook rekening mee houden.
Voetbal is in de pauze echt niet zijn ding,de sociale interactie is erg moeilijk voor hem, hij loopt eromheen te rennen maar doet niet echt mee in het spel,wil ook liever geen bal krijgen dan wel.
Als het gaat om denkwerk wint hij,hij heeft van de week van de hele klas gewonnen met een buitenkwis op het schoolplein door vragen goed te beantwoorden bleef je in het spel,hij had alle vragen goed en won zo van de hele klas,dit voelde denk ik wel goed voor hem,zo merkt hij dat dat zijn sterke kant is.
Ook met toetsen leert hij niet en heeft vaak alles goed of maar één fout,ja of dat zo blijft is de vraag maar we
mogen nu in ieder geval heel trots op hem zijn.
"WELKOM "