dinsdag 28 april 2009

Hulpverlening thuis in zicht


In de week van 11 Mei zal onze zorgconsulente van het zorgbureau hier komen voor een eerste kennismaking.
Ik ben erg benieuwd of het gaat klikken en of ze ook werkelijk de kwaliteit in huis hebben om met een volwassene en kind met autisme om te kunnen gaan en te begeleiden hierin.
De kaartjes maken voor activiteiten(voor ons zoontje) zou ik graag met hun samen gaan doen of aan hun over gaan laten anders komt dit weer op mij neer,(zie eerder blogje)en bij het GGZ vonden ze dat ook wel een idee om dat in ieder geval met hun te gaan doen.
Dat is al iets,en verder wil de casemanager van het GGZ wel over onze schouders meekijken hoe het gaat(wat betreft de hulpverlening) en de spin in het web zijn van van o.a. Jeugd en zorg GGZ,org zorgbureau,Centrum autisme voor volwassene,Mee die ook mee gaat spelen tussendoor na verloop van tijd.
Het is wel fijn om dit te horen,dat er iemand ook zich hierin verdiept en ook wel graag een keer aanwezig wil zijn als er iemand van het zorgbureau komt om ook te horen hoe hun hiermee omgaan.
Het voelt voor mij in ieder geval goed voor mijn vriend geeft het een vervelende spanning omdat hij nog niet weet wat er te wachten staat en de boel zelf eigenlijk wil coördineren wat niet zijn taak is hierin.Er zal voor hem meer duidelijkheid moeten komen zodat het voor hem te overzien is.Dit geeft hem meer rust denk ik.

Samen naar nieuwe casemanager


Samen zijn we vanmiddag naar mijn vriend zijn nieuwe casemanager geweest,mijn vriend had in de eerste kennismaking aangegeven dat hij het prettiger vond om samen met mij daar te komen en dat mocht.
Dus vandaag ben ik voor het eerst meegegaan,ik vond het een erg leuke vrouw en we hebben een leuk gesprek gehad samen.
Ook benadrukte ze dat ze vond dat ze het geweldig vond hoe wij samen(als paar) communiceerde dat ze dit zo erg weinig terug zag als bij ons,dat we elkaar de ruimte gaven in het gesprek en elkaar goed uit lieten praten,beide naar elkaar toe goed oogcontact maakte.
Dit heb ik opgenomen als een compliment en dit ook gezegd,ik vertelde haar dat we elkaar ook al erg lang kennen dat dit misschien daardoor komt.
Maar dat hoeft natuurlijk niet het kan ook heel anders zijn,wel leuk om dit terug te horen weer,dit horen wij erg vaak terug bij hulpverleners.
En ook vaak dat mijn vriend zich zo mooi en duidelijk kan verwoorden komt vaker terug.
Ik vond het een leuke eerste kennismaking en heb het dus als prettig ervaren.
"WELKOM "