vrijdag 13 juni 2008

doordenken

gisteravond toen ik ons zoontje in bed ging leggen hadden we het over vaderdag en wat ik
zou kopen voor mijn vader en toen kwamen op een tekening van hem te laten maken(ons zoontje dus,zijn kleinzoon) dat dat wel een leuk idee zou zijn geweest.
Toen begon ons zoontje over een tekening(schets)van onze hond (die wij gehad hebben) en die hij ook heeft gekend,hij zei"die tekening mam,die doen we toch nooit weg ,mam?"
Die hangt in een grote lijst bij ons in de huiskamer en blijkbaar hecht hij er nogal veel waarde aan.
Ik zei"nee,die doen we nooit weg"en toen zei hij "en als ik dan dood ben waar blijft die tekening dan en die urnen waar onze honden in zitten?"
Ik zei toen van " dat duurt nog zolang daar moet je nog maar niet aandenken".
Ik vindt het niet echt fijn dat hij zo doordenkt en zo diep en ver vooruit maar ja je kunt er toch
niets aan veranderen.
Op school was hij vanmorgen ook afwezig vertelde zijn leraar die naar mij toe kwam tussen de middag,ik vertelde tegen hem dat hij vanmorgenvroeg wel druk was door het voetballen EK
en de drukte daaromheen.
Hij zit nu even alleen aan een tafeltje op school omdat dit beter voor hem is even om tot rust te komen,de structuur wordt minder op school en dat merken we thuis ook.
Tegen de vakantie worden er minder gewone dingen gedaan(structuur verandert),er worden per leerling toetsen afgenomen en de leraar/lerares is meer uit de klas en er komt een invaljuf.
Dus het trilt hier af en toe wel erg maar ja... we proberen niet teveel te mopperen want dat helpt toch niet, het enige wat helpt is hem rust te laten nemen en structuur hier in huis zoveel mogelijk te behouden.
Ook heb ik vanmiddag zijn kamer een beetje opgeruimd zodat het wat rustiger op zijn kamer is
minder prikkels.
Wat niet meevalt met al die auto's en speelgoed,tv en computer op zijn kamer dus dat is al erg
veel.
Mijn vriend is vandaag naar het ziekenhuis geweest om foto's te laten maken van zijn rug(opnieuw) hij heeft erg veel last van zijn rug en dit is erg naar voor hem het belemmert hem in zijn dagelijkse doen .(dit kan hij echt niet gebruiken)
Zondag vaderdag dus dat kan ook nog meespelen dat ons zoontje thuis drukker is??
Nou het is gelukkig weekend dus morgen lekker uitslapen.
"WELKOM "