zaterdag 28 juni 2008

Drukke rare dag

gisteren heb ik een drukke dag achter de rug,ik moest s'morgens eerst mijn eigenlijke werk doen en daarna was mij gevraagd om binnen(intramuraal) te werken(ik werk in de wijk(-zorg) en ben dus steeds onderweg normaal .
Voor mij is dat niet fijn omdat ik daar nog niet zolang werk sinds 1 Januari van dit jaar en ik ook niet vaak binnen werk,ik ken daar wel verschillende mensen maar ben er niet thuis,weet veel dingen niet hoe die geregeld zijn,ken de mensen(bewoners niet)sommige wel,dus dat is een hele inspanning meer,maargoed ik ga er dan gewoon voor en doe wat ik kan.
Dit was verder goed verlopen,om kwart over 12 kwam ik thuis en was ons zoontje met mijn vriend aan het eten,ze hadden lekker worstenbroodjes dus ik kon meteen mee aanschuiven.
Daarna zijn we toen ons zoontje weer naar school was om 13:00 zijn we naar mijn schoonvader gegaan die hadden we al even niet gezien en deze had ook voor onze poes gezorgd toen wij weg waren afgelopen weekend(mijn moeder heeft ook voor haar gezorgd dus is ze niets tekort gekomen).
Bezoekje gebracht lekker samen koffie gedronken en bijgekletst,15:00 weer naar school om hem op te halen we gingen te voet samen,ineens horen we een hele harde klap(net of er een container
tegen de grond aan klapte) wij keken meteen en zagen nog een bromscooterrijder(man) door de lucht vliegen,ik zeg tegen mijn vriend kom help hem......dus wij er naar toe voor hem is dit echt heel moeilijk want dan moet hij iets doen met die "vreemde" troosten,geruststellen,ingrijpen,
ojee....ik zag dit en zei bel jij 112 en ik rende er naar toe.
Die man had echt veel pijn en kon bijna niet ademen,ik zei;"rustig blijven en rustig blijven door ademen door je neus in en mond eruit,mijn vriend had ondertussen al de politie/ambulance gewaarschuwd.
De man was geschept hij reed op een voorrangsweg en er kwam een auto van rechts gewoon de weg op ineens en nam hem mee,dus die was echt door de lucht gevolgen op het wegdek terrecht gekomen en tegen een verkeerszuil geklapt met zijn zij,gelukkig had hij een helm op die flink beschadigd was en zijn scooter natuurlijk ook.
Ik ben bij hem gebleven en heb hem toegesproken,rustig proberen te houden,hij had erg veel pijn en begon te zweten en was erg duizelig viel bijna weg.
Heb zijn jas open gedaan en zijn shirtje zodat hij het minder warm had,ook kwam er nog een man bij die het precies gezien had die reed achter die scooter en stelde hem mondeling gerust.
De vrouw die het ongeluk veroorzaakt had was een vrouw op leeftijd ik schat 75 jaar of zo,die ging haar kleinkind ook van schoolhalen,we zaten midden op de weg niet echt veilig dus ik was blij toen de politie er als eerste aankwam en de weg af ging zetten.
Ik kon natuurlijk niet weggaan bij die man en heb mijn vriend naar school gestuurd om ons zoontje op te halen,ondertussen heeft hij mijn ID kaart gehaald(omdat dit verplicht is bij te hebben en hij dit dus nodig achtte).
Een kwartier later kwam gelukkig de ambulance ik had ook aangegeven naar de politie dat het erg lang duurde voor deze kwam,de agente vertelde er spoed achter gezet te hebben en inderdaad toen was hij er snel(nou ja snel??)
Die man 35 jaar had het erg moeilijk en maakte zich druk om de scooter(van zijn moeder) en zijn tas,ja dat doe je dan toch je hebt nergens meer de controle over.
Ik heb hem al die tijd vastgehouden zodat hij rechtop kon blijven zitten toen de ambulance kwam dacht ik nou kan ik wel weg,maar nee ik moest van alles meedoen,zijn hoofd stilhouden
hem mee op zo'n plank vastleggen,zuurstof aangeven,infuus vasthouden ik deed volop mee,mijn vriend zei het was net zo'n interactief spel waar je in mee mocht doen,en dat was ook inderdaad ik vond het zelf heel normaal.
Ondertussen was mijn zoontje uit school en was mijn Id gehaald en inderdaad de politie wilde mijn gegevens ook noteren dus goed dat ik hem had,ik werd nog hartelijk bedankt door het ambulancepersoneel voor de hulp.
En de politieagente zei dat ik adequaat gehandeld had en zou willen dat iedereen zo ingreep bij
zo'n voorvallen.
Het verkeer eromheen was zeer brutaal,klaagde over de afzetting dat de politie dat die niet goed neer had gezet,reden over het fietspad en wilde er gewoon door
Sommige mensen geven er niets om of iemand anders geholpen moet worden of pijn heeft of gewond is. Hun moeten erdoor.
Toen moesten we nog boodschappen en snel eten want ons zoontje moest op voor zijn diploma A
dus wij nog naar het zwembad daar was het wel leuk en hij had het supergoed gedaan,iedereen was in het oranje was heel vrolijk aangekleed en met een kinderdansgroep(step by step)
Poeh dit was me een rare dag en ons zoontje had zijn rapport wat goed was maar ik niet eens meteen had kunnen zien met al die toestanden.
Maar alles kwam goed na het zwemmen mocht hij nog langer opblijven omdat hij zijn diploma had gehaald het was feest dat moest toch doorgaan,met het gevolg dat ik vanmorgen totaallos
in bed lag maar ik heb nu lekker uit kunnen slapen dus het komt wel weer goed.
"WELKOM "