dinsdag 3 juni 2008

leuke middag samen weg

Zondag zijn we s'middags naar de legerplaats gegaan er was voor de laatste dag openlandmachtdag, http://www.landmacht.nl/actueel/Evenementen/Open_dagen/index.aspx
we zijn op de fiets gegaan want met de auto kon je er niet komen,en je kon wel met een pendelbus mee vanaf het station maar dat zagen we niet zo zitten.

Bij de ingang kregen we een camouflage t-shirt oranje met een zwart leeuwtje voorop,ons zoontje vond dit wel leuk en heeft het daar al aangedaan.

Er was veel te zien en ons zoontje zei ook van :"echt leuk en interessant mam"terwijl hij die dag ervoor nog niet meewilde maar dat is meestal zo bij hem en mijn vriend het moet even bezinken.
Er was ook veel te zien van vroeger en er waren kampjes opgezet als hoe het toen was met tentjes,eten warm maken uit blik met blokjes eronder die ze aansteken en in een kuil leggen,loopgraven waren nagemaakt alles oud gereedschappen,voertuigen,tanks,fietsen,kleding)
Leuk om te zien een keer eigenlijk was er teveel te zien om in een middag te bekijken,
ook was er een modeshow van uniformen van vroeger tot nu,heel leuk gebracht op een podium.

Bij het schieten (wat je daar ook mocht) vond ons zoontje het niet zo leuk,hij deed daar (de in het begin uitgedeelde) oordopjes in en wilde niet bij die harde knallen in de buurt zijn.
Ook mocht hij in een tank binnenkijken en toen zei hij terwijl hij terugkwam tegen mij"mam ik ben er al te groot voor ik stoot overal mijn hoofd"wel grappig als je dan nagaat dat het voor volwassen kerels is bedoeld.

Mijn vriend had als voorkeur de wapens,dit trekt hem wel en je mocht ze ook vasthouden en richten dus dat vond hij het leukste daar.

Ook was er nog een veldhospitaal ingericht echt interessant om een keer te zien wat daar allemaal inzit.
die man vertelde dat ze zoiets in vier uur tijd terplekke opbouwen(waar het nodig is),echt alles zat erin,röntgenapparatuur,operatiekamers,bedden,ziekenkamers etc

Onderweg hebben we ergens lekker zitten eten en koffiegedronken en de sfeer was goed,er
waren wel veel mensen maar je kon overal goed lopen en kijken het is er zo enorm groot dat terrein dat er ruimte genoeg is voor heel wat mensen.

Onderweg kreeg ons zoontje nog een zonnebrilletje van de landmacht en stiften en tekeningen,kaarten van tanks etc.
we hebben daar zo'n drie uur rondgelopen maar lang niet alles gezien,ook waren er Amerikaanse militairen,Frans/Canadese militairen en Franse en Duitse militairen met hun soort voertuigen.
Die Amerikanen hadden een mooie zandkleurige Hummer bij die was nog als nieuw en de daarbij
behorende kleding droegen die mannen.
Om vijf uur was het afgelopen en zijn we op ons gemak naar de uitgang gelopen en daar de fietsen opgezocht en samen kletsend en napratend zijn we terug naar huis gefietst.
Het was weer een leuke dag samen,en dit gaan we echt veel vaker doen het was echt leuk en voor herhaling vatbaar.
"WELKOM "