zaterdag 25 april 2009

Meivakantie


De Meivakantie is begonnen met lekker weer gelukkig,we hebben nu afgesproken met de psycholoog van onze zoon om kaartjes te gaan maken van wat hij kan doen eventueel met of zonder ons en deze in een bakje te gaan zetten met dingen om te doen met mooi weer/slecht weer/binnen activiteit/buiten activiteit,met aparte kaartjes voor mijn vriend wat hij kan doen om deze activiteit op zijn manier mee te doen.
Dus waarop voor hem komt te staan wat hij doet als ons zoontje bijv. gaat tekenen dan kan hij mee kijken/mee tekenen/benoemen wat hij ziet/complimenten geven over de tekening.
Enzo voor iedere activiteit een andere invulling die hij hier aan kan geven want voor hem is het heel moeilijk om mee te spelen met hem of hij weet niet wat hij eigenlijk moet doen om er voor hem te zijn.
Dus op deze manier gaan we dat nu proberen,we gaan eerst van alles opschrijven wat je kunt doen,dan kaartjes maken deze weer verdelen in categorieën en dan een aanvulling eventueel lijst maken voor mijn vriend zodat hij het duidelijk kan zien wat zijn rol hierbij kan zijn.
ben benieuwd of het voor mijn vriend werkt hij zag het wel als positief dus dat is al heel goed.
Mijn zoontje had al zoiets van we gaan de kaartjes door elkaar hutselen en dan iets uitkiezen dus die had alweer een heel ander idee als wij hadden.
We zien het wel hoe we deze twee weken doorlopen...
"WELKOM "