maandag 20 juli 2009

Nieuwe hulpverlening

De nieuwe hulpverleenster is al twee maal hier geweest en bevalt ons goed,het klikt ook naar ons zoontje toe.
Afgelopen Vrijdag heeft ze met hem een spelletje "vier op een rij" gedaan om zo elkaar een beetje te leren kennen ondertussen.
Voor ons zoontje was dit de eerste keer dat hij haar zag en hij heeft zich dan ook voorbeeldig gedragen,koffie gezet,koekje gepresenteerd,zich voorgesteld alles volgens het boekje.
Wel grappig om te zien hoe hij dan een koekje eet met zijn hand eronder om niet te knoeien,terwijl hij normaal van voor naar achter loopt te knoeien als hij een koekje eet en netjes met zijn mond dicht.Je weet niet wat je ziet dan.
Verder gaat ze een planbord opzetten voor ons en had al veel voorbereidingen gedaan wat betrefd kaartjes te maken voor bijv. in de vakantie voor ons zoontje en mijn vriend hoe ze de tijd in moeten vullen,en in kunnen vullen en wat hierbij
de rol is van mijn vriend als ons zoontje een activiteit aan het uitvoeren is.
Dit komt achter op het kaartje te staan.
En in de map komen bijv. activiteiten die je binnen kan doen,buiten,alleen of samen etc.
Voor het planbord is ook al een plekje gevonden samen met haar hebben we dit gekozen(centrale plek) ,en zij gaat het nu maken en opzetten.
Dus ik ben benieuwd of het werkelijk ook gaat werken,het zal wel duidelijkheid scheppen dat in ieder geval.
Dan hebben we nu een time timer voor ons zoontje die we inzetten om de tijd van de activiteiten af te bakenen voor hem,en is het voor mijn vriend ook duidelijk hoelang een activiteit nog duurt.
Een Time timer is een klokje(kookwekker) met een rood vlak(van een uur) wat je instelt en steeds kleiner wordt als de tijd verstrijkt,dus visueel gericht.
We werkten zelf al met een digitale kookwekker maar dit is minder zichtbaar je moet er steeds op gaan kijken,dit zie je meteen goed.
Plus op school werken ze hier ook al mee dus het is bekend.
Wel prettig dat dit uit handen genomen wordt en ik het niet weer zelf hoeft te gaan doen,dit ontlast wel merk ik,het geeft toch de steun die je nodig hebt en schept voor de mannen meer duidelijkheid.
Binnenkort komt ze weer hier en dan zou ze proberen dat het planbord af is dan en de kaartjes van activiteiten,zodat we er in de vakantie al gebruik van kunnen gaan maken.
Het zal wennen zijn maar ook rust gaan geven en dat is nodig.
Eindelijk de juiste hulp ,beter laat dan nooit en fijn dat we het nu krijgen.
"WELKOM "