vrijdag 28 januari 2011

Een stukje over Senior Asperger

Onze Senior Asperger staat nu op de wachtlijst voor EMDR deze gaat hij krijgen van zijn voormalige psychiater die tijdelijk ingevallen is bij het GGZ. Deze heeft een eigen praktijk waar mijn vriend EMDR kan gaan doen,het kost allemaal een beetje moeite om het zover te krijgen bij het GGZ maar het komt uiteindelijk allemaal op gang nu.
Dus ik ben benieuwd wat dit zal brengen....eigenlijk hebben we overal*(*door thuisbegeleiding,gesprekken bij psychologen/psychiaters/in het ziekenhuis/bij de cognitieve therapie,door de contacten met andere mensen met autisme,door boeken te lezen/internet etc etc...en natuurlijk niet te vergeten door onze eigen ervaringen)wel weer "iets" uit kunnen halen(en leren) dat merk je vaak pas achteraf,dat er steeds weer een puzzelstukje op zijn plaats terecht komt.

Het boek heb ik uit van Peter Vermeulen "dit is de Titel"en ik ben nu met terugwerkende kracht begonnen aan "Brein bedriegt"ook van P.Vermeulen en ondertussen lees ik nog een boek van Bernlef met kleine verhalen de titel is "Het begon met tranen".
Terwijl ik eigenlijk helemaal niet zo'n lezer ben,het moet me echt boeien anders kom ik er niet verder in en komt het boek ook nooit uit.

Even terugkomend op SR asperger hij heeft Downs en weinig Ups dat is heel frustrerend terwijl hij ondertussen keihard knokt om toch verder te komen,we zijn flink wat op aan het ruimen om zo ook onze hoofden leeg te krijgen,dat verlicht ook.
Maar ondertussen valt dat niet mee want van jaren en jaren hamsteren is niet zomaar weggewerkt,
maar het begin is gemaakt en we gaan door.
Ook gaan we steeds nog samen wandelen en een filmpje kijken en proberen zo de draad toch vast te houden,gisteren heeft hij van ons een spreuk van ons gekregen in de vorm van een porseleine tegeltje( het is MDF hout) waar op staat "gaat het niet zoals het moet,dan moet het maar zoals het gaat"en dat is een spreuk die hij zelf pas hier al op had geschreven en nu kwam ik dat tegen in de winkel.

(de kleur is trouwens niet zoals hierboven en ook het design is minder heftig ;-) )

Dus gekocht en gisteren gegeven hij vond het leuk....en eigen lepeltjes voor in de koffie ook heel belangrijk! waar niemand van buiten het gezin gebruik van mag maken...
Verder komen we de Zondag wel door net lekker samen gewandeld en nu even allemaal aan de computer
ja dat blijft toch hier de favorietse hobby.

Weer meespelen in de pauze...



Begin deze week had ik een gesprekje met onze zoon hoe het ging nu in de pauzens op school,tijdens het gesprek kwam ik erachter dat hij al een hele tijd weer alleen "speelt" in de pauzens.
Hij gaf aan dat zijn vriendje voortaan mee voetbalt,en aangezien hij dat niet graag doet(niet overziet en vervelend vindt)WAS hij dus alleen,hij wilde wel meedoen met tikkertje met de andere kinderen maar werd door een paar jongens afgewezen en dan wordt het wel heel erg moeilijk om dan nog mee te gaan doen voor hem.
De leraar heeft dit blijkbaar niet opgemerkt en ons zoontje heeft het niet aan kunnen geven naar ons toe,blijkbaar triggert dit niet en doet hij dan maar wat.
De leraar zou kunnen denken dat hij meedoet,omdat hij toch wel rond gaat rennen of eromheen lopen zodat het kan lijken dat hij wel meedoet maar het niet echt doet.
Na dit gesprek ben ik s'avonds meteen een mail gaan sturen hierover naar zijn leraar en de intern begeleidster van school.Ik moest het kwijt en wilde er meteen iets mee doen gelukkig kan dit dan op deze manier.
De volgende dag is er meteen actie op gekomen,en is er met heel de klas afgesproken,als er iemand niet meespeelt dus alleen is dat diegene die dat ziet dan moet vragen of deze mee wil doen.
Zo is er altijd wel iemand die dat doet en staat er niemand alleen,dus niet alleen op onze zoon gericht maar dit geldt voor iedereen.
Verder is het gelukkig een hele sociale klas dus dat is wel een voordeel ook voor hem,de kinderen die hem afwezen zijn daar ook op aangesproken en gelukkig heeft hij gewoon durven zeggen wie het waren.
Meteen merkte wij thuis weer dat hij een heel stuk vrolijker weer is,onbewust was hij de laatste tijd thuis wat kribbig,kort van lontje dat is dus de veroorzaker geweest en gelukkig heb ik het kunnen achterhalen.
Dus een goede leer,blijven checken,en ook voor school weer een opfrisser dat het niet over gaat en dat je steeds alert hierop moet blijven.
Volgende week hebben we meteen een evaluatiegesprek op school dit was ook wel weer eens nodig,om alles weer eens door te nemen en de puntjes op de I te zetten.

Met de cursus ROTS en Water die hij op school krijgt gaat het heel goed,het maakt hem sterk en doet hem goed merken wij.
Fijn ondanks dat hij er erg tegen op zag dat hij het als positief ervaart.
"WELKOM "