vrijdag 28 januari 2011

Weer meespelen in de pauze...



Begin deze week had ik een gesprekje met onze zoon hoe het ging nu in de pauzens op school,tijdens het gesprek kwam ik erachter dat hij al een hele tijd weer alleen "speelt" in de pauzens.
Hij gaf aan dat zijn vriendje voortaan mee voetbalt,en aangezien hij dat niet graag doet(niet overziet en vervelend vindt)WAS hij dus alleen,hij wilde wel meedoen met tikkertje met de andere kinderen maar werd door een paar jongens afgewezen en dan wordt het wel heel erg moeilijk om dan nog mee te gaan doen voor hem.
De leraar heeft dit blijkbaar niet opgemerkt en ons zoontje heeft het niet aan kunnen geven naar ons toe,blijkbaar triggert dit niet en doet hij dan maar wat.
De leraar zou kunnen denken dat hij meedoet,omdat hij toch wel rond gaat rennen of eromheen lopen zodat het kan lijken dat hij wel meedoet maar het niet echt doet.
Na dit gesprek ben ik s'avonds meteen een mail gaan sturen hierover naar zijn leraar en de intern begeleidster van school.Ik moest het kwijt en wilde er meteen iets mee doen gelukkig kan dit dan op deze manier.
De volgende dag is er meteen actie op gekomen,en is er met heel de klas afgesproken,als er iemand niet meespeelt dus alleen is dat diegene die dat ziet dan moet vragen of deze mee wil doen.
Zo is er altijd wel iemand die dat doet en staat er niemand alleen,dus niet alleen op onze zoon gericht maar dit geldt voor iedereen.
Verder is het gelukkig een hele sociale klas dus dat is wel een voordeel ook voor hem,de kinderen die hem afwezen zijn daar ook op aangesproken en gelukkig heeft hij gewoon durven zeggen wie het waren.
Meteen merkte wij thuis weer dat hij een heel stuk vrolijker weer is,onbewust was hij de laatste tijd thuis wat kribbig,kort van lontje dat is dus de veroorzaker geweest en gelukkig heb ik het kunnen achterhalen.
Dus een goede leer,blijven checken,en ook voor school weer een opfrisser dat het niet over gaat en dat je steeds alert hierop moet blijven.
Volgende week hebben we meteen een evaluatiegesprek op school dit was ook wel weer eens nodig,om alles weer eens door te nemen en de puntjes op de I te zetten.

Met de cursus ROTS en Water die hij op school krijgt gaat het heel goed,het maakt hem sterk en doet hem goed merken wij.
Fijn ondanks dat hij er erg tegen op zag dat hij het als positief ervaart.

2 opmerkingen:

Auti Mam zei

Hoi Angeline,

Fijn dat de school dit zo snel oppikt. Onze jongste heeft ook altijd moeite gehad met het meespelen en in de loop van de jaren zijn daar heel wat afspraken over gemaakt met de klas. Toevallig dat ik van de week weer eens informeerde bij hem hoe het ging met het buitenspelen. En het gaat goed, wel meestal met een stel meiden, maar die houden ook echt rekening met hem. Ze gooien bv makkelijke ballen naar hem. En krijgt hij een keer een moeilijke bal niet te pakken is hij toch niet af, omdat het zo'n lastige bal was.

Angeline zei

@autimam ja blijvend iets idd maar gelukkig idd meteen actie erop,
fijn dat het bij jullie ook goed loopt in de pauzens,ja die meiden uit zijn klas die doen nu meer aan meidentalk en roddelen noemt hij dat dus dat wordt nu een beetje anders....
Eerder speelde hij ook vaker met meisjes...
Verder is hij gelukkig wel geliefd in de klas.
grt en bedankt voor je reactie !!

"WELKOM "