vrijdag 10 december 2010

Wat merk je eigenlijk hier thuis


Deze keer wil ik eens wat opschrijven over opvallende dingen die ik in huis merk wat betrefd autisme(asperger)

Je merkt dat geluiden(harde)of storende geluiden hier nog harder binnenkomen bij mijn vriend en zoon.
Dat ze elkaar steeds triggeren in druk worden....maar elkaar ook heel goed begrijpen en ook heel veel begrip voor elkaar hebben maar ook voor mij.
Dat mijn vriend niemand van zijn bestek wil laten eten en niemand(op ons na)uit zijn kopjes wil laten drinken en zelfs zijn eigen koffielepels heeft.
Ons zoontje heeft dat "nog niet",maar wil vaak niet naar de toilet als er iemand anders op is geweest.(dan moet deze eerst schoon worden gemaakt,op dit moment is dat gelukkig minder!)
Er hier in huis heel veel afspraken gemaakt moeten worden,vooral wat betrefd de tijd en planning en dat de structuur behouden en ook bewaakt moet worden.
Waar ik eigenlijk niet zo van hou maar noodzakelijk is voor alledrie.
Dat ik dingen aanvoel en de aspergers hier alles moeten overdenken of aangeleerd hebben het gaat bij hen via een ander kanaaltje.

Dat het hier in huis wel een kleine apotheek lijkt,waar ik inmiddels de beheerder van ben geworden.Ja ook ik maak promotie al is het dan thuis.

Dat er altijd wel ergens iets aan moet staan een tv,computer omdat er geen stiltens kunnen vallen anders gaan de raderen draaien bij beide aspergers.

Er hier in huis vaak twee apparaten tegelijk aan staan om de tv op hun zender dan te horen onder het lezen,computeren etc.

Ze beide heel veel nieuws volgen en heel veel willen weten en willen leren.

Dat het verzamelen van spullen er ook in sluipt en alle info nog ooit belangrijk kan zijn.

Zo zullen er vast nog veel meer dingen zijn die opvallend zijn hier in huis,maar natuurlijk zijn er ook vele dingen die niets te maken hebben met autisme/asperger maar gewoon bij ons horen als
persoon op zich....zonder of met autimse
"WELKOM "