zaterdag 24 mei 2008

bijkomen van drukke dag....

Zo ik heb gelukkig mijn verjaardag weer gehad,het was gisteren een vermoeiende dag en zeker omdat ik nog moest werken s'morgens en dat ook al een beetje hectisch was veel moeten regelen en bellen naar huisartsen die je niet te pakken krijgt etc.
s'morgens toen ik opstond was het wel gezellig ontbijt op bed met een gekookt eitje lekker koffie,
ons zoontje bij ons in bed(gezellig!)die begint te praten en houdt niet meer op,steeds van"ja ik moet nog even iets zeggen".
Plus dat hij helemaal blij is omdat het feest is en dan wordt hij best wel druk van,naar beneden lopend riep hij al"mam er hangt iets op de raam en ohh en heel veel ballonnen".....dus ik wist al genoeg nu was het mijn beurt!
Twee jaar geleden mijn vriend maar heel bescheiden(had de buurman platen op de raam gehangen van 40)Januari wij bij de buurman en nu was ikzelf aan de beurt,wel leuk hoor!
Ben s'morgens tussendoor even thuis geweest onder het werk en er lag al een kaart in de bus van een vrouwtje die wij niet eens echt kennen maar altijd met onze honden tegenkwamen
het is dat ik die naam van dat hondje kon(stond in de kaart erbij) want ik wist niet eens hoe zij heet.Maar wel lief een kaart met een grote 40 erop en van alles erin wat erbij hoort en wat nog komen gaat,bijv. dat je rimpels gaat krijgen,dat je de overgang nog te goed hebt en dat je nog een keer 50 gaat worden etc....
Toen ik nog maar net thuis was van mijn werk stond mijn moeder hier met 40 rozen en een boek van "mam vertel's"wat ik haar met haar 65 gegeven heb( ze is nu 68) en daar zij dan in moest schrijven over haar leven(met evt foto's erbij) en dat kreeg ik nu ingevuld en wel terug!
En nog een t-shirt en ik had zelf al geld gehad om iets te kopen.
Meteen daarna stond mijn schoonvader ook hier met bloemen wij moesten alleen even gebak halen omdat ik dat vers wilde halen maar dat ging dus nog niet door,ondertussen was ons zoontje al uit school om te eten tussen de middag kortom alles kwam tegelijk.
Toen ons zoontje weer naar school moest zijn wij taart gaan halen,en zo kwam het toch nog goed.
Verder kreeg ik heel veel verjaardagskaarten en reacties via email en hyves echt leuk en lief!
Daarna dacht ik even tijd nog te hebben voor mezelf maar dat was dus mooi niet zo,er kwam visite en de rest volgde.
S'avonds hebben we met zijn allen lekker Chinees gegeten ons zoontje had zijn vriendinnetje hier dus die twee hebben lekker samen gegeten.
Om 9 uur was iedereen naar huis en hebben we ons zoontje nog even rustig laten worden even nog lekker buiten laten relaxen.
Want ik merk wel dat hij op zo 'n dag slecht gaat luisteren,eerder huilt, gevoelig is
hij was natuurlijk ook moe van de week en later kwam de spanning er wel uit.
Ik moet hem op zo'n dag wel één keer op zijn kamer apart zetten voor een time-out hij gaat dan echt over grenzen,luistert dan niet,grote mond,druk gedrag.
Ik merk na zo'n time-out dat hij wel rustiger wordt en weet dat het niet leuk meer is,dus doen we het maar zo op die manier.
Daarna is het goed verlopen het is dan schijnbaar duidelijk voor hem dat de grens bereikt is.
Ik heb het weer overleefd maar de volgende keer gaan we toch lekker een dagje weg op mijn verjaardag.
Vanochtend zit ik lekker aan een bakje troost met een appelflap en dat doet me goed even rust nou ja? op de achtergrond kwebbelt ons zoontje gewoon weer door maar ja ..is ook wel gezellig.
"WELKOM "