dinsdag 17 november 2009

Huishoudelijke hulp


Sinds drie weken hebben we Dinsdagsmiddag´s hulp in de huishouding dat is wel heerlijk,dit is nu voor tijdelijk omdat de grote beurten al langere tijd steeds meer achter gaan lopen.
En wij vooral ik,nu echt zoiets had van dit wil ik niet langer,via mijn vriend zijn thuisbegeleiding hebben we dit kunnen realiseren,al jarenlang tobben we zelf aan en doen het toch steeds zelf op ons tandvlees,we ontlasten steeds elkaar.
En echt het is een verademing moet ik zeggen,de keukenkastjes zijn weer eens van binnen lekker schoongemaakt,met mij samen dan wel,ik kan het niet helemaal los laten.
En de badkamer is vorige week heerlijk gesopt en geschrobd,wel vindt ik het moeilijk om zelf niet mee te helpen,maar ik ga dan ondertussen iets anders doen waar ik allang niet aan toe ben gekomen.
Ik ruim de badkamer uit en zo dat ik ook weer alles zelf terug kan zetten.
Vandaag zijn alles deuren weer eens afgedaan,waar ik of mijn vriend niet gauw aan toe komen,harstikke fijn en het voelt goed.
Doordat ik zelf een burn out heb gehad moet ik erg waken over mijn grenzen en dus niet als ik al gewerkt heb s´morgens meteen door te gaan hier thuis.
Ik moet echt rust nemen en even gaan zitten,en ook uitkijken als de hulp hier is dat ik zelf niet daarna nog door blijf gaan met grote huishoudelijke klusjes.
Liefst zouden wij het helemaal zelf doen en hebben dat ook altijd samen gedaan maar nu gaat het gewoon even niet en zullen we dit moeten accepteren.
Mijn vriend houd zich afzijdig als de hulp er is en laat dit geheel aan mij over omdat hij moeite heeft om iemand aan te sturen en hij kan dit ook niet op zich nemen,is hier niet assertief genoeg voor.
Het is een geweldig meid die hulp,jong en heel rustig maar dat is hier wel fijn.
Ze komt maar twee uurtjes op ons verzoek dit is ook lang genoeg en dan is er toch steeds weer iets aan de beurt geweest.
Vandaag heb ik ondertussen boven gestofd en in de gang en mijn vriend had vanmorgen de raam en voordeur buiten al gewassen,want ook hem stimuleert dit om op Dinsdag een extra klusje te doen,maar moet dit wel in blokken delen en daarin ook niet doordraven.
Maar ik moet zeggen dit lukt hem erg goed de laatste tijd dan bedoel ik in het het huishouden niet in de andere zaken)bank,ziektekosten verzekeraars,en alle administratie wil hij strak in de hand houden.
Door energieklachten en rugklachten van mijn vriend is dit ook zover gekomen en omdat ik het gewoon even niet meer allemaal kan.
Als alles weer een beetje op orde is wil ik het toch weer zelf over gaan nemen,ondanks het nu echt heel erg veel druk wegneemt hier.
"WELKOM "