woensdag 28 januari 2009

"MEE geweest"


Afgelopen Maandag is er iemand van MEE geweest,al snel kwam die mw. erachter dat wij
(ik)al een heel traject had doorlopen en ze al een heel stuk over kon slaan.
Wel kon ze ons wat zinvolle info geven over het een en ander,zoals het Pgb e.d.
Vorige week zijn we bij bureau jeugdzorg geweest en daar is ook een heleboel op zijn plek gevallen omtrent wat voor hulp er moet komen.
Het is nu duidelijk dat er één hulpverlener moet komen voor allebei voor vader en zoon met beide autisme,en dan iemand die daar ook goed in thuis is.
Ook is er heel duidelijk naar voren gekomen dat wij niet teveel zorg willen dit komt omdat wij al altijd alles zelf hebben uitgezocht en ook zeer zelfredzaam zijn.
Dit kan ook een valkuil zijn dat je te lang door gaat en alles op je zelf neerkomt dus overbelast raakt.
Voor ons zoontje heb ik duidelijk gemaakt dat wij ondersteuning en professionele hulp willen om dit naar school toe goed en professioneel te bemiddelen.
En dat ons zoontje een sociale vaardigheidstraining gaat krijgen,daar is hij echt wel aan toe en
aangezien dit bij het GGZ jeugd en zorg pas met 9 jaar start hebben wij er nu al op aan gedrongen wij merken dat hij hier echt om vraagt nu hij bijna 8 gaat worden in Maart.
We werden gelukkig heel goed begrepen bij bureau Jeugdzorg die nu de zaak verder gaat
uitwerken voor ons.
Ook MEE was heel begripvol en gaf ook aan dat het voor ons niet heel veel steun van hun nodig was maar het wel prettig voor ons was om ergens op terug te kunnen vallen als het nodig is,ook omdat hun een onafhankelijke organisatie zijn en dat is ook wel prettig als je al met verschillende instanties te maken hebt.
Of te wel wij kunnen aan de bel trekken indien nodig,dit voelt toch wel prettig!
Eindelijk vragen wij een keer om ondersteuning ook al is het minimaal,het zal ons wel ontlasten en dat is alleen maar goed voor ons als gezin.
Als de omgeving dan ook een beetje meewerkt dan komt het een heel eindje goed.
"WELKOM "