vrijdag 25 juli 2008

Tweede gesprek GGZ jeugd en zorg


dinsdag hebben we het tweede gesprek gehad over ons zoontje met de psycholoog van het ggz.
Naar aanleiding van een lange vragenlijst die we via de email toegestuurd hadden gekregen zijn we deze gaan behandelen stap voor stap.
Hierin wordt ook erg veel gevraagd over zijn baby/peuter/kleutertijd.Dus moet je echt weer terug in de tijd.
Gelukkig weet ik alles nog heel goed en heb ik ook veel opgeschreven en bijgehouden van die tijd dus dat is wel fijn.
Dinsdag kwamen we wel tot de conclusie dat hij auditief overgevoelig is en erg sensitive(huid/lichamelijk) is en dit komt er duidelijk uit dat hij bijv. : als baby nooit lekker ingesmeerd wilde worden(dan praat ik over toen hij een half jaar was geweest,niet voor die tijd)
Wel vastgehouden wilde worden maar niet gekriebeld of gemasseerd wilde worden,erg strak ingestopt altijd wilde worden(ingebakerd) en nog graag strak ingestopt in bed ligt.(voelt veilig)
Hij voelt graag aan kleding labeltjes of van knuffels,hij stopt nog steeds soms dingen in zijn mond om dit met zijn mond te voelen (hij zegt dat hij dit ook als prettig ervaart) en elk stuk plastic een andere smaak heeft.
Nu wil hij zich weleens in laten smeren maar moet dan altijd giebelen(lachen) en kan het niet goed hebben.
Heeft zich heel lang niet goed laten wassen vond dit erg onprettig om gewassen te worden.
Reageerde dan erg lacherig en springerig en je kon het dan maar snel even doen.
We zijn nu over de helft van de vragenlijst en gaan dan nog een keer verder ermee en dan zal er waarschijnlijk genoeg info zijn ,dan krijgt hij de spelobservatie in een ruimte met allemaal spelletjes en voorwerpen en gaat hier een spel doen met de psycholoog en ondertussen vraagt zij dingetjes aan hem,zal hem kijken wat voor een rol hij speelt tijdens het spel en observeert hoe hij binnenkomt of hij haar aan zal kijken,ik vindt het jammer dat ik er niet bij kan zijn en zou het graag gefilmd zien maar dat kan niet.
Er wordt wel een verslag van gemaakt dus ik ben benieuwd,ik denk zelf dat hij erg verlegen zal zijn en zacht praten en zal doen wat zij wil.
We zullen het terughoren en krijgen daarna ook nog een gesprek hierover en wat wij ervan vinden kunnen wij dan ook nog inbrengen,of wij hem hierin herkennen of totaal niet.
Wordt vervolgd
"WELKOM "