vrijdag 25 juli 2008

Tweede gesprek GGZ jeugd en zorg


dinsdag hebben we het tweede gesprek gehad over ons zoontje met de psycholoog van het ggz.
Naar aanleiding van een lange vragenlijst die we via de email toegestuurd hadden gekregen zijn we deze gaan behandelen stap voor stap.
Hierin wordt ook erg veel gevraagd over zijn baby/peuter/kleutertijd.Dus moet je echt weer terug in de tijd.
Gelukkig weet ik alles nog heel goed en heb ik ook veel opgeschreven en bijgehouden van die tijd dus dat is wel fijn.
Dinsdag kwamen we wel tot de conclusie dat hij auditief overgevoelig is en erg sensitive(huid/lichamelijk) is en dit komt er duidelijk uit dat hij bijv. : als baby nooit lekker ingesmeerd wilde worden(dan praat ik over toen hij een half jaar was geweest,niet voor die tijd)
Wel vastgehouden wilde worden maar niet gekriebeld of gemasseerd wilde worden,erg strak ingestopt altijd wilde worden(ingebakerd) en nog graag strak ingestopt in bed ligt.(voelt veilig)
Hij voelt graag aan kleding labeltjes of van knuffels,hij stopt nog steeds soms dingen in zijn mond om dit met zijn mond te voelen (hij zegt dat hij dit ook als prettig ervaart) en elk stuk plastic een andere smaak heeft.
Nu wil hij zich weleens in laten smeren maar moet dan altijd giebelen(lachen) en kan het niet goed hebben.
Heeft zich heel lang niet goed laten wassen vond dit erg onprettig om gewassen te worden.
Reageerde dan erg lacherig en springerig en je kon het dan maar snel even doen.
We zijn nu over de helft van de vragenlijst en gaan dan nog een keer verder ermee en dan zal er waarschijnlijk genoeg info zijn ,dan krijgt hij de spelobservatie in een ruimte met allemaal spelletjes en voorwerpen en gaat hier een spel doen met de psycholoog en ondertussen vraagt zij dingetjes aan hem,zal hem kijken wat voor een rol hij speelt tijdens het spel en observeert hoe hij binnenkomt of hij haar aan zal kijken,ik vindt het jammer dat ik er niet bij kan zijn en zou het graag gefilmd zien maar dat kan niet.
Er wordt wel een verslag van gemaakt dus ik ben benieuwd,ik denk zelf dat hij erg verlegen zal zijn en zacht praten en zal doen wat zij wil.
We zullen het terughoren en krijgen daarna ook nog een gesprek hierover en wat wij ervan vinden kunnen wij dan ook nog inbrengen,of wij hem hierin herkennen of totaal niet.
Wordt vervolgd

6 opmerkingen:

John zei

Spannend allemaal die testen e.d.. Hopelijk komt er snel een uitslag van zodat er begonnen kan worden met eventuele begeleiding o.i.d.. Ik hoop iig dat jullie een rustige en fijne vakantie zullen hebben, en dat jullie lekker kunnen ontspannen.

Groeten,

John

greet zei

Leuk, he, al die testen, gesprekken, vragenlijsten enz. En dan zijn jullie nog niet eens begonnen aan therapie voor je zoontje.
Gelukkig ligt die drukke periode nu al een paar jaar achter ons, maar het heeft wel duidelijk resultaat gehad! Alle twee zijn ze zo goed als mogelijk bezig.
Angeline, als je het nog moeilijk krijgt, klamp je daar aan vast, een vroege diagnose en daarna een goede begeleiding door een psycholoog en eventueel andere therapeuten, ouders en hopelijk school maakt een wereld van verschil op iets langere termijn.

Nog iets over zintuigen. Een overprikkeling is ons niet onbekend. Eva is extreem gevoelig voor auditieve prikkels. Zelfs in volle zomer zou ze een jas met kap aandoen om dat buiten te sluiten. Jasper is gevoelig aan visuele prikkels, in de zin dat hij geen "ruimtelijk inzicht" heeft en bv. letterlijk niemand herkent in een groepje bekenden van zowat 10 mensen die staat te praten in dezelfde ruimte.
Bij de onderzoeken die komen had jij al aangegeven dat je zoontje sociaal wenselijk verdrag zou tonen. Dat is ons bekend van Jasper, was absoluut niet zo van Eva.
groetjes
Greet

Angeline zei

BEDANKT John voor de reactie
vanuit Lermoos apartement.
angeline en de mannen .-))

Angeline zei

Greet ook bedankt voor jou reactie
vanuit een zonnig tirol!
Angeline en de mannen

Anoniem zei

This page really has all the information and facts I needed about this subject and didn't know who to ask.


Feel free to surf to my page rental private jets

Anoniem zei

Thank you, I have recently been searching for info about this topic for
a long time and yours is the greatest I have came upon till now.
However, what about the bottom line? Are you certain concerning the supply?


Also visit my webpage ... price of jet

"WELKOM "