donderdag 3 oktober 2013

Overgevoelig voor geluiden..

Na een tijdje niet geschreven te hebben hier weer een blogje,het laatste jaar draait het hier om geluidsoverlast van de buren,sinds Oktober 2012 hebben we nieuwe buren...ja en dat
is een hele verandering.
Van een rustige buurvrouw nu naar onrustige drukkere buren , een jong stel waarvan de een
al een gehoorbeschadiging heeft.
Met alle gevolgen van dien ,  hard dichtklappende deuren , zodat je s 'avonds rechtop van het schrikken op de bank zit.
Ik vindt dit heel vervelend maar voor mijn Senior Asperger is dit onoverkomelijk , zijn angst
treed meteen in en hij schiet in de stress.
Helaas is het huis ingericht als een grote klankkast,vergelijk het met een gelakte piano,hoogglans gelakte deuren plus trapredens met hoogglanslak,geen vloerbedekking maar overal klapperlaminaat,ofwel een hele grote klankkast....wat door ons plafond doordringt.
Nu zijn we bijna vier maanden bezig geweest met de muur (binnenmuur) te isoleren,de muur is maar eensteens en dat is echt een ramp.
Nu met twee paar stucplaten en de schouw met steenstrips,dit ook voor de demping van het geluid ...hoor je het nog.
Het is wel minder dat wel maar niet zoals we zouden wensen.
De buren hebben we hier op aangesproken en deze hebben strips tussen de deuren gedaan, en ja...ze doen geen schoenen aan op de trap ..dat schilt.
Over de muziek die ze in het begin draaide hebben wij gelukkig ons doel bereikt , die draaien ze niet hard...na vier maal geklaagd te hebben en uitgelegd te hebben dat SR er echt niet tegen kan , daarbij wordt ik er ook niet goed van...immers ieder zijn smaak in muziek , en je moet er maar net zin in hebben.
Daarbij volgen ook nog de dartavonden ook erg leuk...tja pok, pok, pok  geluiden tegen de doordringende muur is ook erg fijn en dat vier uur lang.
Hier ook de buren op aangesproken of ze er iets aan willen doen...wanneer dat weet je niet.
Dus al bij al zijn we alleen maar bezig om ons te isoleren tegen de buren , niet echt leuk om zo te moeten klussen en dat zeker niet met een versleten rug(artrose) en een depressie die
de dag door voortsleept.
De muur is bijna klaar , de stukadoor moet het nog afmaken en dan kan alles weer terug,ja de meubels gaan we anders zetten dus niet meer met het bankstel tegen de muur van de
buren(de gang en trap + geluid van dichtslaande deuren).
Hopelijk zit er over een paar jaar een beter geïsoleerd huis in de pen zodat we hier vanaf zijn dit is erg frustrerend voor allemaal,.
Van de week kom ik terug op Junior Asperger hoe die het doet op de middelbare school..   .
"WELKOM "