vrijdag 15 augustus 2008

Gezellig samen op ezeltocht

Gisteren middag zijn we gezellig samen met een ezel gaan wandelen in een rustige omgeving,we hadden dit de hele week al willen gaan doen maar omdat het weer het niet toeliet zijn we pas gisterenmiddag gegaan.
We hadden een andere ezel uitgezocht maar omdat deze alleen met meerdere ezels tegelijk liep kon die niet mee en kregen we deze pas zwangere ezel mee,ons zoontje mocht haar eerst borstelen om zo even kennis te maken met de ezel en wij hebben haar begroet en geaaid zodat ze ook aan ons even kon wennen,daarna werd ze met een dekentje bedekt en ging er een soort ezelzadel op zodat ons zoontje af en toe even op de ezel kon gaan zitten tijdens de wandeling,we hadden van te voren al goed afgesproken dat hij er niet te lang op mocht en dat wist hij ook en vond hij prima.Hij vond het al leuk dat we er mee gingen wandelen dus dat was wel goed,we vertrokken vanuit een huis met minicamping(boerencamping) die voor ons ook echt wel leuk zou zijn,lekker rustig niet te groot,bosrijke omgeving,toch een speeltuintje en trampoline..
Meer hoeven wij niet we houden niet van die megacampings met groot zwembad en drukte in en uit en terrasjes bingoavonden en zo nog meer van die dingen.
Zo hebben we ruim drie uur lekker op ons gemak rondgewandeld met een route erbij,en tussendoor lekker koffie gedronken en gegeten.
De ezel mocht niet uit de hand worden gevoerd maar je mocht wel wat eten op de grond gooien en dat hebben we dan ook gedaan toen wij aan het eten waren.
Heel de middag was het droog en lekker weer dus we hadden geboft en de ezel ook,tegen zes uur zijn we terug gegaan en we werden hartelijk ontvangen door de gastvrouw die ook weer blij was haar ezel terug te zien,de hoefjes werden schoongemaakt en ons zoontje mocht haar terug in de wei brengen bij de andere 10 ezels.
Ze ging meteen met haar neus in het zand wroeten en daarna lekker in het zand liggen rollen van blijschap om weer terug te zijn,niet dat ze niet graag meegaan want ze staan wel te trappelen aan het hek om mee te mogen.
Echt wel een leuke ervaring en het geduld is ook flink op de proef gesteld,zeker dat van mijn vriend die wil liever snel lopen en het gehad hebben maar dat ging dus niet door.
De ezel wil overal grazen dus die moet je steeds aansporen om door te lopen en het tempo van een ezel is nou niet bepaald hoog.
Leuk was het zeker en ook wel spannend, zeker voor mijn vriend die zich zeer verantwoordelijk voelt voor die ezel onderweg en erg bang is dat er iets gebeurt.
Ons zoontje zei na afloop; dit zal ik nooit vergeten"en hij wil daar ook nog heel graag een keer terug naar die camping en dat moest ik ook echt beloven aan hem om dat een keer te doen.
"WELKOM "